A speciális nudli
A Wallhauseni élménybeszámolóban emlegettük a finom spÄtzle tésztát, íme, az eredeti recept:
1 kg Mehl, 6-7 Eier, etwas Gries, etwas Milch, oder Wasser, Salz und Muskat
Gut schlagen!- írták a német barátaink.
Tehát 1kg liszt, 6-7 tojás, valamennyi gríz, valamennyi tej vagy víz, só és reszelt szerecsendió. Kicsit
lágyabb legyen a tészta, mint a mi nokedli tésztánk, alaposan dolgozzuk ki. Ők speciális formát
használnak, ami a krumpli nyomónkhoz hasonlít. Viszont csak az alján vannak lukak és ezek kicsit
nagyobbak. A beöntött tésztát átnyomva rajta hosszú nudlikat kapunk, amit a forrásban lévő
vízben főzünk ki. A nyomó híján kipróbáltam a nokedli szaggató deszkán késsel vagdosni a vízbe, és
mondhatom így is nagyon finom lett. Lecsó mellé kínáltam, de bármilyen szaftos húshoz finom lehet.
Jó főzőcskézést!