Húsz éves a Marus táncegyüttes

Stanley | 2016.10.18. 20:23
Szívesen vállaltak  szerepléseket szülő falujukban a közösség ünnepein,de  bárhol ahova meghívást kaptak, és tiszta szívvel képviselték falujukat. Jártak  Walhausenben, testvér településünkön,  úgyszintén Zeteváralján ,Erdélyben, de eljutottak  sváb táncainkkal Szlovákia különböző falvaiba,városaiba, környező települések fesztiváljaira,ünnepségeire és mindig sikert arattak,vitték a falu jó hírét amerre jártak.
A Német Nemzetiségi Önkormányzat nagyra értékeli és becsüli a táncegyüttes tevékenységét,ezért szerveztünk számukra egy vacsorával egybekötött ünnepi estét a Patak vendéglőben,ahol köszöntöttük őket.Megköszöntük,hogy támogatnak bennünket a rendezvényeinken,és szorosan együtt működnek velünk.
Példaértékű,ahogy próbálják  a faluban  magyar táncot járó fiatalokkal kiépíteni a jó kapcsolatot,és  reménykedünk kedvet tudnak ébreszteni a sváb táncok kipróbálásához. .Szeretnénk,hogy a következő generációk tanuljanak a példájukból,milyen az önzetlen,falu  és az emberek iránti szeretet és alázat,amely az együttes mindennapjait kíséri.
Örülünk,hogy az együtt eltöltött este meghatóra,szépre,és végül vidámra sikeredett és reméljük emlékezetes lesz mindannyiunk számára.Bízunk abban,hogy a jövőben is támogatjuk egymást,ez rajtunk nem múlik!
Jó egészséget,még sok sikerekben gazdag évet kívánunk a Marus együttes minden tagjának.Táncoljanak a saját és a mi örömünkre még hosszú időn keresztül!
A születésnapi estünk megrendezésében támogattak bennünket,és akiknek köszönetet mondunk:
EMNOSZ
Pest megyei Német Önkormányzat 
Patak vendéglő

Kismaros,2016.októberében           Német Nemzetiségi Önkormányzat tagjai