Csoóri Sándor pályázat Marus Tánccsoport támogatására

Krebszné Gábor Tamara | 2024.07.04. 10:57

Szakmai beszámoló


Pályázati azonosító: CSSP-NEPTANC-MO-2023-0199

Pályázat címe: A Marus tánccsoport múltja-jelene-jövője

Elnyert összeg: 300.000 Ft


A tánccsoportunk célja, hogy szorosan együttműködve a Kismarosi Művelődési Házzal, és annak magyar táncokat tanuló csportjával, fenntartsuk a sváb hagyományokat is a faluban, hiszen Kismaros sváb település. Nagyon fontos, hogy megszólítsuk a fiatalokat és érdekes, színes programokkal, látványos ruházattal bevonzzuk őket a hagyományőrzési tevékenységbe. Szeretnénk, ha egyre többen táncolnának akár magyar akár sváb táncot Kismaroson, illetve megismerkednének a régmúlt szokásokkal is.

27 év alatt igencsak lecserélődött a tánccsoport tagösszetétele, ezért ugyan hatalmas táncos repertoárral rendelkezünk, szerettük volna a régiek gyakorlásán túl újakat is tanulni, frissíteni kicsit a csoport életét. Ezért pályáztunk ebben az évben is táncoktató költségére, valamint élő népzenei szolgáltatásra.

A pályázatnak köszönhetően végül táncoktatót saját költségen fogadtunk, viszont ki tudtuk fizetni az oktató útiköltségét, valamint a tavaszi bálunkra a Szomori Fiúkat tudtuk meghívni, hogy játszanak egész este. A jó hangulatú bál a Marus Tánccsoport bemutatkozó műsorával kezdődött.

Köszönjük a támogatást a Csoóri Sándor Alapnak!