Advent Salzburgban

Tamara | 2018.05.22. 09:43

Advent Salzburgban


November utolsó hétvégéjét Salzburgban és környékén tölthettük. A korai indulás ellenére izgatottan vártuk, hogy megérkezzünk. Kedves osztrák kisvárosokat láttunk, mindenhol készülődtek már a karácsonyra.

Az első állomásunk Bad Ischl volt, Ferenc József és Sissi nyári üdülőhelye. A Zauner Cukrászdában megkóstoltuk a híres Ischlert, ami a várakozásunkat nem igazán múlta felül, de hát az ízlések ugye különbözőek. A Lehár villa előtt érdekes történeteket hallgathattunk a világhírű zeneszerzőről meg a kedves és jól felkészült idegenvezetőnktől.

Bad Ischlből Hallstatt felé folytattuk utunkat. Hallstatt egy gyönyörű tóparti város, bámulatos építészeti megoldásokkal. Hely hiányában a hegyoldalban építkeznek, még a gyümölcsfáikat is ennek megfelelően metszik, alakítják. A temetkezési szokásaikat is a város elhelyezkedése határozza meg, a Csontház méltó emléket állít a település halottainak.

Sankt Gilgen és Sankt Wolfgang a rossz idő ellenére is megajándékozott minket a gyönyörűen feldíszített utcácskáival és tereivel.

Az utazás második napját Oberndorfban és Salzburgban töltöttük. Oberndorf a nálunk is méltán híres Stille Nacht „szülőfaluja”, az újjáépített kápolnában mi is elénekeltük a dalt.

Salzburgban Mozart szülőházát, a dómot valamint a hegytetőre épült várat is megnéztük. A délutánt az adventi vásárban töltöttük, ahol finom puncsot, császármorzsát, Wiener Schnitzelt, krumplisalátát és az eredeti recept alapján kézzel készült Mozart golyót kóstoltunk.

Köszönjük a lehetőséget, sok élménnyel tértünk haza.

Vilcsk Gyula Általános Iskola

7. osztályának német nemzetiségis tanulói