A speciális nudli Nyomtatás
Írta: Stanley   
2012. Október 10. szerda, 08:04
A speciális nudli

A Wallhauseni élménybeszámolóban emlegettük a finom spÄtzle tésztát, íme, az eredeti recept:

1 kg Mehl, 6-7 Eier, etwas Gries, etwas Milch, oder Wasser, Salz und Muskat

Gut schlagen!- írták a német barátaink.

Tehát 1kg liszt, 6-7 tojás, valamennyi gríz, valamennyi tej vagy víz, só és reszelt szerecsendió. Kicsit
lágyabb legyen a tészta, mint a mi nokedli tésztánk, alaposan dolgozzuk ki. Ők speciális formát
használnak, ami a krumpli nyomónkhoz hasonlít. Viszont csak az alján vannak lukak és ezek kicsit
nagyobbak. A beöntött tésztát átnyomva rajta hosszú nudlikat kapunk, amit a forrásban lévő
vízben főzünk ki. A nyomó híján kipróbáltam a nokedli szaggató deszkán késsel vagdosni a vízbe, és
mondhatom így is nagyon finom lett. Lecsó mellé kínáltam, de bármilyen szaftos húshoz finom lehet.

Jó főzőcskézést!