Fűszeres, mézes gyógylikőr Nyomtatás
Írta: Stanley   
2011. December 09. péntek, 18:55
Tavaly találtam rá egy Praktika újságban. Érdemes kipróbálni!
Ebben az italban a gyömbér, a szegfűszeg, fahéj trió nyirkos hidegben felbecsülhetetlen
gyógyhatását még tovább fokozzák a méz alkoholban oldott hatóanyagai.
Megelőzésként is érdemes kortyolni, de csak módjával!
Hozzávalók:
Gyerekököl méretű friss gyömbér, vagy kétdiónyi szárított, egy tasak darabos fahéj, egy tasak
szegfűszeg, 50 dkg méz, 7dl vodka és egy csavaros tetejű 11/2 literes üveg

Az üvegbe szórjuk a fűszereket, a gyömbért vágjuk vékony szeletekre. Öntsük hozzá a mézet,
és a pálinkát. Egy- két napig rázogassuk, míg a méz fel nem oldódik, aztán tegyük félre, 2-3
hét múlva lesz igazán finom, addig összeérik. A fűszerek leülepszenek az ital aljára, és a nedű
borostyán sárga színben tündököl. Leszűrve, csinos üvegekbe öntve ajándéknak is remek!
Módosítás: ( 2011. December 09. péntek, 19:36 )